(test-innehåll finns under Princess Nokia)

Bad Cash Quartet

(Full band)
Thursday
6
June
Stora scenen
22:00

Det finns band och så finns det Göteborgsband. Bad Cash Quartet tillhör det senare. Vad som började med att några vänner spelade Nirvana-covers omvandlades snabbt till en omedelbar indiesuccé och ett band som satte stora avtryck i sin stad och på en scen som kring milleniumskiftet skapade svallvågor genom hela landet. Efter 14 år av tystnad är de tillbaka för en kväll, på hemmaplan i Göteborg.

Bad Cash Quartet hann med att släppa tre fullängdare innan de tackade för sig, däribland hitpackade ”Outcast” från 2001. Deras skräniga och skitiga indierock har dock aldrig tystnat. Varenda indiegolv värt sitt namn trycker fortfarande i gång låtar som ”Big Day Coming” och ”Heart Attack” kring midnatt.

Sedan uppbrottet 2005 har medlemmarna gått vidare – Martin Elisson och Adam Bolmeus påbörjade en annan framgångsaga med sitt Hästpojken och Jonas Lundqvist numer under eget namn (tidigare Jonas Game).

För en kväll sammanstrålar inte bara Bad Cash Quartet, hela ZTV-generationen kommer vallfärda till Trädgårdsföreningen den här sommarkvällen i juni.